Please reload

Entrades recents

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Entrades destacades

Donem-li color a la nostra sanitat

30/10/2017

L’Associació AcompanyArt, treballant de la mà del projecte engegat l'any 2005 Humanitzem els Hospitals d’Ignasi Blanch, ens proposem coordinar un procés de remodelació saludable i artística dels diferents espais d'atenció pediàtrica de l'Hospital de Palamós i el Centre d'Atenció Primària de Palafrugell.

 

Les dates previstes per portar-ho a terme són la setmana del 25 de Juny a l’1 de juliol del 2018.

 

Una prova pilot de gran extensió per la qual aposta l'Hospital de Palamós i que probablement es podrà fer extensiu a la resta d'àrees bàsiques del Baix Empordà.

 

Iniciem amb aquesta intervenció el nostre projecte, ampli i ambiciós, del que podeu llegir més a la nostra web (www.acompanyart.com).

 

Per fer-ho possible necessitem la participació d’un gran nombre de professionals del món de la Il·lustració de la província de Girona, propers i interessats en ajudar a impulsar aquest procés de canvi pedagògic, terapèutic i artístic de l’entorn sanitari.

 

A continuació us expliquem més sobre aquest projecte.

 

Per què us convoquem a la Crida d’Il·lustradors?

 

Aquesta idea neix d’un grup de professionals (psicòlegs, mestres, pedagogs, infermers, artistes…) que atenem diàriament les necessitats de nens i nenes tant a la consulta com a l’escola i que compartim la visió que cal recuperar un àmbit essencial de la salut que ha quedat descompensat davant el progrés tècnic i científic de la medicina. Estem parlant de la humanitat i el contacte entre PERSONES.

 

La nostra missió consisteix en impulsar un procés de canvi social a favor de la humanització de la salut construït per les mateixes persones implicades.

 

Motivats i ambiciosos comencem la nostra tasca utilitzant la Il·lustració com a eina per transformar alguns dels espais d'atenció, com ara les sales d’espera, consultes, el quiròfan, planta hospitalària de pediatria, de centres d'atenció sanitària referents del Baix Empordà.

 

Un cop aprovada la proposta per part dels directius d'aquests centres, ens posem en marxa, i és aquí on us necessitem a vosaltres. Aquest projecte requereix de la participació de professionals del món de la Il·lustració que estigueu interessats i sensibilitzats en ajudar als nens i les seves famílies a millorar la seva estada tant hospitalària com ambulatòria.

 

Es tracta d’un projecte inèdit a la nostra província i que s’espera que tingui una forta repercussió social pel seu caràcter únic, emprenador i promotor del benestar d’un dels sectors més rellevants de la nostra societat: els infants.

 

Com us podeu inscriure en aquest projecte?

 

Per participar en aquest projecte cal que ens envieu una il·lustració feta a mà de tamany DIN A4 de fons blanc amb una figura real o fantàstica relacionada amb el món del mar (a ser possible de la Costa Brava) pintada a tot color.

 

La il·lustració es guardarà dins d’un sobre on serà visible el nom, telèfon, mail de contacte i dies de disponibilitat (mínim 3 dies). Aquestes dades de contacte són imprescindibles per poder participar en el projecte.

 

La il·lustració s’entregarà per correu ordinari amb un sobre a la seu de l’Associació AcompanyArt situada a l’Av. Mestre Josep Bonay nº36 , 17200, Palafruguell - Baix Empordà.

 

La revisió de les il·lustracions es farà a càrrec del Sr. Ignasi Blanch, promotor del projecte Humanitzem els Hospitals, i coordinador de la tasca que portareu a terme plegats, il·lustrant els espais proposats.

 

Volem fomentar i potenciar el talent de les persones properes a la nostra regió, per això és important per nosaltres que la majoria de participans sigueu de la província de Girona, o nascuts en ella. Tanmateix, no per això es deixarà d'admetre professionals d'altres indrets motivats en formar part del procés.

 

El plaç de termini d’entrega de les il·lustracions serà el dia 22 de desembre del 2017.

 

Quins són els espais sanitaris que transformarem?

 

La nostra intervenció s’efectuarà a dos centres sanitaris:

 

  • Les sales d’urgències de pediatria, el túnel d’entrada a quiròfan i la cinquena planta de pediatria (habitacions i passadís) de l’Hospital de Palamós.

 

  • Tota l’àrea de pediatria del Centre d’Atenció Primària de Palafrugell.   

 

Quina metodologia de treball seguirem per aconseguir el nostre propòsit?

 

En tractar-se de centres de salut, hi ha un seguit de normatives que caldrà respectar per part dels il·lustradors participants:

 

-Pintar a un centre de salut és una acció artística molt especial i cal realitzar-la amb il·lusió, amb ganes de compartir aquest projecte i amb la seguretat que quedarà molt bé i que serà en benefici pels nens i nenes malalts de la zona. Tractant-se d'una acció artística molt important, cal fer-la amb tots els sentits!

 

-És important mostrar-se segur i no tenir dubtes a l'hora de dibuixar en un format gran a les parets dels centres.

 

-Cadascú pintarà un motiu natural al seu espai individual i entre tots pintarem un mural col·lectiu. És una feina de grup, per això les il·lustracions no s'han de signar.

 

-Totes les il·lustracions han de transmetre una imatge de benestar i ha de ser com un somni. Ha de ser molt agradable! Potser el motiu principal seran animals i personatges vinculats amb el mar i amb el patrimoni natural i cultural de la Costa Brava.

 

-A les intervencions artístiques de centres sanitaris no han d’abundar els colors negre i vermell. El negre per evitar contrastos massa agressius i el vermell pel significat social que li podem donar, perill, sang… Tampoc es poden dibuixar begudes, ni pastissos, ni armes, ni res que faci por en consideració als nens i nenes ingressats, lògicament.

 

-Tindreu a la vostra disposició tot el material necessari per confeccionar les il·lustracions (pintura, pinzells, escales…).

 

-És molt important ser ràpid i no allargar la feina masses dies. Les il·lustracions es comencen i s'acaben el mateix dia, màxim l'endemà. Tot el personal mèdic i d'infermeria ens ajuden per a poder dur a bon termini aquest projecte. Per això és molt important no interrompre massa el seu ritme de treball.

 

-El projecte es realitza en centres de salut, per tant és molt important respectar les normes de convivència del centre.

 

Com ens organitzarem?

 

  • Coordinació: la persona que us acompanyarà en tot moment i coordinarà les diferents tasques als centres de salut serà el Sr. Ignasi Blanch. Us enviarem per mail la data de la reunió amb l’Ignasi Blanch on us informarem de com funcionaran els dies de treball. L’assistència serà obligatòria.

 

  • Durada: la tasca d’il·lustrar els ambients s’efectuarà durant 7 dies.

 

  • Material: l’Associació AcompanyArt proporcionarà i es farà càrrec de les despeses de material gràcies als diners obtinguts de les subvencions dels espònsors.

 

  • Àpats i allotjament: els àpats quedaran coberts gràcies a la col·laboració de l’hospital i els espònsors. En el cas que vingueu de lluny i/o necessiteu hospedar-vos us oferim allotjaments propers a les zones on realitzarem el projecte.

 

Com es reconeixerà el treball de la nostra intervenció?

 

Aquestes intervencions són totalment altruistes, és a dir, no hi ha ningú que rebi cap compensació econòmica per formar part del projecte.

 

Tot i així, cal saber que tots els participants rebreu un reconeixement per part de l’Hospital de Palamós, el CAP de Palafrugell i els respectius ajuntaments, així com prendre consciència de tot el ressò que se’n derivi a nivell dels mitjans de comunicació televisius i de premsa. Les repercussions que es poden arribar a assolir són, com a mínim, notables, gratificants i esperançadores.

 

No oblidem que estem parlant d’un projecte transformador pioner a la província de Girona, que posa llum a una problemàtica social evident, que és necessari que sigui tractada i que ens beneficia a tots.

 

Un treball que fomenta la participació i expressió de les persones implicades així com la difusió de la riquesa del nostre patrimoni artístic, natural i cultural a tots els visitants d’arreu del món que s’acostin a la zona de la Costa Brava.

 

Moltes gràcies per la vostra ajuda,

 

 

seguei-nos a Facebook
Please reload

Segueix-nos
Please reload

Buscar per tags
Please reload

Arxiu
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon

© 2017 AcompanyArt