Please reload

Entrades recents

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Entrades destacades

Ull clínic que ens ajuda a aixecar el vol

19/04/2018

Fotografia de Xavier Idígora (metge de l'Hospital de Palamós i col·laborador del projecte "Donem color a la nostra sanitat") i en Marc (membre d'AcompanyArt)

 

 

Falten tres mesos per començar la setmana d'il·lustració dels espais sanitaris i ja comencem a sentir a la panxa aquelles pessigolles que es noten abans d'un event important. 

 

Mentre estem fent els últims preparatius del material i cronograma del Flors i Violes, i la recollida dels darrers contactes dels il·lustradors, ens hem reunit amb un personatge ben interessant. Un professional de la salut amb molt bona vista. 

 

I és que una de les aptituds que converteixen un metge en un "molt bon metge" consisteix en tenir bon ull clínic, és a dir, en saber apreciar quasi intuïtivament una malaltia, per a fer diagnosis ràpides i precises.

 

En Xavier Idígora i Planas és metge especialitzat en urologia i exerceix la seva tasca professional a l'Hospital de Palamós i ha col·laborat en diferents projectes de salut del Centre d'Atenció Primària de Palafrugell. Actualment està vinculat amb diferents projectes d'ajuda humanitària d'aquí l'Empordà i d'arreu del món. 

 

En Xavier és un d'aquells metges que no només té vista per detectar les malalties sinó que també té bon ull i sensibilitat per captar en imatges aquells instants de natura que toquen de ple la nostra memòria més ancestral i genuïna.

 

Veure el vol dels ocells en plena natura ens genera una sensació de llibertat i de conexió col·lectiva amb la resta d'éssers vius. Ens arrela al món i a la vegada ens impulsa elevant-nos a nivells molt alts, idonis per imaginar tot allò que ens conecta i ens emociona.

 

Sent una persona de la pròpia casa amb una sensibilitat molt especial per la natura i tot allò relacionat amb els processos d'humanització vam pensar que seria algú molt interessant amb qui establir contacte. Una trucada, uns quants whasapps i aquest matí ens hem donat les mans davant el punt d'informació de l'Hospital de Palamós. Hem intercanviat opinions sobre salut, viatges i ajuda social. I li hem presentat la filosofia i el propòsit del projecte "Donem color a la nostra sanitat". Molt amablement ens ha enviat un bon dossier d'imatges d'ocells propis de l'Empordà. Les seves fotografies seran molt útils com a font d'inspiració dels motius de Costa Brava que els il·lustradors utilitzaran per pintar les seves obres d'art als espais sanitaris. 

 

Gràcies Xavier Idígora per posar el teu gra de sorra i inspirar més natura!

 

Us deixem amb algunes imatges captades per ell i la seva càmera fotogràfica que de ben segur us ajudaran a fer volar la vostra imaginació.

 

 

 

 

 

 

 

 

seguei-nos a Facebook
Please reload

Segueix-nos
Please reload

Buscar per tags
Please reload

Arxiu
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon

© 2017 AcompanyArt