«Fem que la nostra sanitat creixi en humanitat»

Qui som?

Hola! Nosaltres som la Mònica, la Cristina, l’Isabel, la Marta, en Raül, en Marc, la Montse i l’Ester.

Junts vam iniciar el nostre viatge amb aquest bonic projecte, que és AcompanyArt.
L’any 2017 ens vam constituir com associació sense ànim de lucre. La nostra motivació va néixer de la pròpia experiència personal: com a pacients, com a pares i mares, com a professionals,… ens plantejàvem si estaven adaptats i pensats els espais de salut a la persona a qui s’atenía? Si eren espais saludables? Propers? Educatius? I vam creure oportú aportar, encara que fos poquet, idees de millora.
Des de llavors ens definim com un projecte multidisciplinari, format per professionals de diferents àmbits: educació, art i salut, tots interessats en l’atenció als infants des de una perspectiva global, integradora i emancipadora.
Creiem en el poder terapèutic, pedagògic i creatiu de l’art, el joc i la literatura. Per això el nostre objectiu és acostar-los un xic a l’atenció sanitària. Els nostres projectes s’orienten a afavorir la relació i la comunicació entre infants-famílies i sanitaris.
Creiem que la salut i la malaltia esdevenen processos d’aprenentatge útils i significatius, amb protagonista principal, un mateix.
Ens aventurem amb tot això a acompanyar!!!

Què fem?

A AcompanyArt, ens proposem ajudar a nodrir l’experiència d’infants i joves en l’atenció sanitària.
A través del joc, la literatura, l’art, volem acostar-nos a ells amb un vocabulari més proper, que ajudi a entendre i aprendre sobre la pròpia salut i/o sobre el propi procés de malaltia.

Esperem sumar per tal que les visites als serveis de pediatria de la nostra zona sanitària puguin ser més càlides i a l’hora educatives.
Trobem necessari treballar, per tal que la visita al metge deixi de ser tan angoixant en si, que els pares tinguin eines per acompanyar els processos de canvi, de malaltia, etc… i que els sanitaris, puguin tenir més recursos per treballar l’educació per la salut, sense
necessitat d’invertir més temps del que disposen, convertint els espais en educatius per si sols.

Gràcies per ajudar-nos a que tots continuem evolucionant.

BENVINGUTS A ACOMPANYART !!  Acompanya’ns en aquest viatge

La teva ajuda és important

Comparteix-nos, Gràcies !!!